Acasa / croaziere / Egipt - pe urmele faraonilor


Egipt - pe urmele faraonilor
Durata croziera: 7 nopti
Destinatie: Egipt, Hurghada
Linie de croaziera:
Tip croziera: circuit si sejur
Tip de masa: all inclusive,
de la: 485 EUR

Rezervare
Plecare din Data plecarii
Nr Camere
Adulti
Copii


-

Senior Voyage oferă ca destinație de vacanţă exoticul si misteriosul Egipt. Egipt este una dintre marile zone ale turismului internațional! O țară arabă din nordul Africii și din Orientul Mijlociu, limitată la nord de Marea Mediterană, la est de Marea Roșie, la sud de Sudan, iar la vest de Libia.

Datorită frumuseții naturale și a diversității peisajelor, fiind una dintre destinațiile cu aer tropical și deșertic, Egiptul este considerat Mama Lumii turistice! Este colțul de rai al site-urilor grandioase, precum Piramidele din Giza, Abu Simbel sau malul de vest al Luxor. Iar acestea sunt doar câteva. O vizita în Egipt este implinirea unei dorinţe adânci şi misterioase. Este un tărâm ce te înfioară şi încântă în multe feluri. Fascinanta istorie antică asteaptă să fie descoperită (din Cairo în nord, până la Abu Simbel în sud). Bucură-te de spectacolul orbitor al lumii subacvatice din Marea Rosie, deşertul cu spaţii vaste presărat cu oaze prosapete şi rasfaţă-te în ademenitoarele staţiuni de la malul mării. Cât despre peisaje, ele îmbină cu finețe zonele deșertice cu apele turcoaz..

ZIUA 1 - Sâmbătă

Întâlnire la aeroport cu reprezentantul agenţiei pentru îmbarcare pe cursa charter Bucuresti–Hurghada. Ajungem în Hurghada unde se realizează transferul de la aeroport la hotel. Cazare şi cină la hotel 4* .

ZIUA 2 - Duminică Dimineata devreme pornim din Hurghada spre oraşul Luxor (250 km) unde ajungem in jurul orei 10.00. Ne imbarcam si facem check-in pe vasul de 5*, dupa care recomandam (optional) vizita la Karnak, localizat pe malul de est al Nilului, si la fabrica de papirus din apropiere. Cunoscut în antichitate sub denumirea de Ipet-isut, adică locul cel mai ales de pe pământ, Karnak este un oraş vechi de mai bine de 2000 de ani şi a fost dedicat triadei Amon, Mut şi Khonsu. Revenim la vas pentru pranz. Dupa masa se organizeaza excursia Bonus Tur de oras Luxor. Cazare şi cină pe vas.

ZIUA 3 - Luni Dupa micul dejun va propunem sa descoperim misterele faraonilor in Valea Regilor (optional). Vizităm monumentele istorice de pe malul de vest al Nilului: Templul Reginei Hatshepsut, atracţia principală din valea „Mănăstirii Nordice”, cunoscut sub denumirea de „Splendoarea splendorilor”. Templul a fost proiectat de către Senemut, apropiat al curţii regale, în scopul de a servi drept loc al săvârşirii serviciilor religioase închinate reginei, după moartea acesteia. Vizitam apoi Coloşii lui Memnon, singurii Supravieţuitori ai templului funerar al lui Amenhotep al III-lea care, conform noilor descoperiri, a fost cel mai vast templu din Karnak. Cei doi coloşi au stat de strajă în ultimii 3400 de ani în necropola tebană, pe partea cealaltă a Nilului faţă de oraşul modern Luxor. Revenim la vas pentru pranz. Vasul isi va porni calatoria spre Esna, iar pe traseu se va vizita Habu (obptional). Cazare şi cină pe vas.

ZIUA 4 - Marti Continuam traseul catre Edfo, iar după micul dejun vizităm (optional) Templul Horus din Edfu, care a fost construit în 180 de ani, 3 luni şi 14 zile. Templul a fost găsit îngropat de oamenii lui Napoleon în 1797 şi scos la suprafaţă în 1850. Templul are o cameră dedicată „industriei” parfumurilor. Pe pereţi se află toate reţetele parfumurilor egiptene. Excursia include transfer cu sareta spre templu si inapoi la vas. Revenim la vas pentur pranz. Dupa pranz, vasul continua spre Kom Ombo unde va acosta pentru innoptare. Cazare şi cină pe vas.

ZIUA 5 - Miercuri Dupa micul dejun putem vizita (optional) rapid Kom Ombo inainte ca vasul sa plece catre Aswan. Considerat o poartă către Africa, acest oraş egiptean oferă turiştilor una dintre cele mai frumoase privelişti asupra Nilului. În Aswan, Nilul oferă cel mai frumos peisaj, curgând printre stânci de granit şi deşert. Două insule de smarald acoperite cu oaze de palmieri şi plante tropicale se remarcă: Insula Elephantine şi Insula Kitchener. Aceasta din urmă este cunoscută pentru grădinile şi plantele sale exotice aduse de generalul britanic Kitchener. Acestea continuă să înflorească şi astăzi. În Aswan vizităm (optional) Marele Baraj, realizare impresionantă a ingineriei moderne, construit de britanici între anii 1960 şi 1971, apoi extins, dar totuşi incapabil de a controla Nilul pentru irigaţii.  Barajul are o înălţime de 111 m, o  lungime de 3,5 km şi o lăţime de 1 km. Mai vizităm, la alegere, Templul Philae, închinat zeiţei Isis, sau Obeliscul neterminat, lung de 42 m, care odihneşte abandonat în cariera de granit roz, datorită unei fisuri transversale. După amiază facem o plimbare optionala cu feluca pe Nil. Cazare şi cină pe vas.

ZIUA 6 - Joi De dimineaţă îţi propunem ca program opţional o vizită în Abu Simbel la Tempul lui Ramses al II-lea, monument considerat cel mai frumos templu ridicat de acest faraon. Faţada templului are 33 m înălţime şi 38 m lăţime şi este păzită de patru statui ale lui Ramses al II-lea. Este un templu unic şi datorită modului în care soarele luminează patru statui din interiorul templului (ale lui Ra-Harakhte, Ptah, Amun-Ra, şi Ramses al II-lea zeifi cat) doar în două zile din an 21 februarie, ziua regelui, şi pe 22 octombrie, ziua incoronării sale. Plecare catre Abu Simbel se face in jurul orei 3.00 dimineata, iar returul la vas pentru check out va fi la ora 11:00. Transfer catre Hurghada (400 km – aprox 6 ore). Cazare si cina la hotel 4* in Hurghada.

ZIUA 7 - Vineri După micul dejun avem o zi întreagă să ne bucurăm de plajă, sau putem alege una dintre interesantele excursii opţionale: croaizera pe Marea Rosie in timpul zilei si seara o „Cina beduina” sau programul „1001 nopti spectaculoase” care este inclus pentru posesorii de Card Senior Voyage.

ZIUA 8 - Sambata Mic dejun. Check out de la hotel si transfer catre aeroport pentru zbor retur Hurghada-Otopeni.Preturile includ
Biletul de avion zbor direct București-Hurghada-București;
Transfer aeroport– hotel– aeroport;
4 nopţi de cazare cu All Inclusive la hotel 4*+ in Hurghada ;
3 nopţi de cazare cu Pensiune Completa pe vas de 5* ;
Transfer Hurghada-Luxor si Aswan-Hurghada;
1/2 zi excursie (Tur de oras Luxor) opţională inclusă;
Asistenţă turistică pe perioada sejurului;
Ghid in limba romna pe croaziera.

Preturile nu includ
Taxele de aeroport 95 euro/ persoană
Taxa de viza – 24 euro/persoana
Bacsis – 10 euro/persoana
Băuturile pe vas
Asigurare storno si medicala - nu este obligatorie însa agenţa va sfătuiește să o procuraţi.
Intrările la obiectivele turistice și alte taxe și cheltuieli personale.
Excursiile optionale cu exceptia celor mentioante ca incluse.
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ultimele noutati si cele mai bune preturi
Facebook

SUNA LA
+40 368 409 090
pentru a-ti face o rezervare